Beursplein...


Blije schapen in de blije polder!!
               

Onze trots,  een hele mooie kudde wolmerino’s. Een ras, zeldzaam in Nederland, maar met geweldige eigenschappen en uitstekend geschikt voor ons dubbele doel. Waar de meeste schapen in West Europa gehouden worden voor alleen het vlees is onze insteek vooral ook de wol en de verbetering daarvan.

Met jasjes houden we de wol schoon en met de selectie van de rammen willen we de nakomelingen verder verbeteren op de wol!! Zoals gezegd ‘dubbeldoel’, ook het vlees is erg lekker, bijzonder mager en past geweldig bij mensen die graag willen weten waar en hoe hun stukje vlees geleefd heeft!

Wij bieden een  ‘alternatieve beurs’ speciaal voor onze vaste klanten, met jaarlijks uit te geven aandelen. Voor €50,-schrijven wij 1 aandeel op uw naam. Als ‘aandeelhouder’ ontvangt u 10% korting op uit de kudde voortgekomen producten zoals wol, levende have, vlees en lamsvellen. U ontvangt daarbij als eerste de vachtenlijst voor het nieuwe seizoen.
Tevens worden bestellingen uit ons gehele assortiment vanaf een orderbedrag van 40,00 euro gratis naar u verzonden, binnen Nederland en België.


Waarom dit plan: Feit is dat we nog willen groeien voor wat de kudde betreft. Onze droom is om alle door de kudde voortgebrachte producten in een particuliere markt af te zetten. Alles, zowel wol als vlees, ‘de handel’ in laten gaan is voor ons geen optie. Om dat te bereiken hebben we vaste afnemers nodig, mensen die de huidige markt met de nodige scepsis bekijken en net als ons de wereld liever anders ingericht zien!!  
Op dit moment hebben we 35 fokooien, we willen dit uitbreiden naar maximaal 60 fokooien. Op die manier blijft de kudde overzichtelijk, het werk met jasjes en het fokken op wol maakt dat het iets bewerkelijker is. Het geeft ons daarbij veel voldoening om ons werk met u te delen!!

Op 7 november 2016 zijn er 2 rammen en een drachtige ooi uit onze koppel naar Denemarken gegaan en op 8 november kwamen we terug met 2 rammen en een jonge ooi om aan onze kudde toe te voegen!! Zo hebben we dus eigenlijk bloedlijnen geruild met een Deense merino fokker. De kosten van het transport (een dikke 700km) en de benodigden testen die horen bij een export hebben wij voldaan uit de aandeelhouders spaarpot!! Het transport is verzorgd door Theo van Deijne. Hij heeft voor dit soort transporten een Mercedes sprinter omgebouwd tot veewagen geschikt voor lange transporten.

In het achterste stalletje staan de 2 rammen, de witte heet Conrad, de bruine Ferdinand en de witte ooi op de voorgrond is Conny!!
Inmiddels zijn de beestjes het helemaal gewend. Ooi Conny heeft haar draai gevonden tussen de jonge ooien en Ferdinand heeft inmiddels zijn eerste ooien gedekt. Conrad staat met 2 leeftijdsgenoten in de wei. Voor hem hebben we deze zomer een hoop werk!


Tijdens de Dag van het Schaap, 31 mei 2014 hebben we 10 aluminium hekjes van 1,5 meter en 2 van 3,0 meter gekocht. Daarbij gaf het beursvoordeel ons de kans om ook 2 voerbakken te nemen. Het voordeel van deze bakken is dat ze niet rechtstreeks op de grond staan waardoor de dieren er niet in gaan staan en daarmee worden poepjes in het voer voorkomen!!

Op 4-2-2014 onze 2e aankoop!! Een engelse hooruif. Doordat deze erg laag is zal er weinig tot geen hooi in de vacht vallen. Door de grote wielen eronder makkelijk te verrijden en er passen met gemak 2 pakken hooi tegelijk in. Door het dak blijft het droog en hoeven we niet dagelijks nieuw hooi aan te dragen:)


Op 15 -8 - 2013 hebben we onze eerste aankoop gedaan!! Een voerbak voor de lammeren. Naast het feit dat er veel voer in kan blijft het bij regenachtig weer ook droog!!
Inmiddels staat deze bij de ooien met de jonge lammeren en doet ie voor de tweede keer dit seizoen goede dienst:)Algemene voorwaarden.

  • De aandelen zijn symbolisch en geldig tot 31 maart 2019. (zie aandeelcertificaat)
  • U kunt meerdere aandelen kopen, de extra gelden worden zeer op prijs gesteld!!
  • Voordat het loopjaar helemaal om is ontvangt u van ons bericht (februari 2019) om eventueel te besluiten of u voor een nieuwe periode onze kudde van dicht bij wilt volgen en steunen. (Volgend loopjaar tot 31 maart 2019)
  • De aandelen zijn symbolisch, beslissingen  aangaande het welzijn en de gezondheid van de kudde worden door ons zelfstandig genomen. Het is voor ons niet mogelijk om verantwoording af te leggen over deze beslissingen.
  • Na ontvangst van betaling, ontvangt de aandeelhouder een certificaat. Dit certificaat geeft recht op gratis koffie/thee voor 2 personen tijdens de scheerdag op, datum nog nader te bepalen, en tijdens onze ambachtelijke markt op zaterdag 18 en zondag 19 augustus 2018.
  • Je kunt als particulier, bedrijf of instelling aandelen kopen. Indien u daar prijs op stelt krijgt u een link op de site en een vermelding op ons prikbord in de winkel.  
  • Na aanmelding  ontvangt u een factuur thuis.
  • Voor alle aanbiedingen geld op=op.


Interesse! Geef u op via het formulier onderaan deze pagina, of stuur ons een e-mail.