Agenda


Kijk ook eens op onze facebook paginaMaart

Cursus Ajourbreien en kantbreien deel 5 vrijdag 23 maart vrijdag ochtend van 10 tot 12 of middag van 13.30 tot 15.30.
Deze workshop is gekoppeld aan deel 4
Deel 4 en 5: ‘Een punt maken’. Deze workshop is gekoppeld aan deel 4 van vrijdag 23 februari  
In deze delen leert u in een punt breien uitgesteld afkanten, een rand aanbreien en hoeken breien.
Vaardigheden vooraf: workshop 1 of: kunnen opzetten en afkanten, recht en averecht breien, teltekening lezen, meerderen met omslag en minderen naar links of naar rechts. U krijgt van ons voor deze workshop het garen. Zelf meenemen (korte) breinaalden met knop en/of rondbreinaald 3,5.

Minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers per dagdeel.  

Info en aanmelden via e-mail of telefoon: 00 31 (0)6 10 32 88 04

April

Iedere 2e donderdag van de maand, onze spin- en breiavond. Deze maand op 12 April. U bent welkom van 19.30 het duurt tot +/_ 22 uur. Interesse? Meld u dan aan via e-mail of facebook. Heeft u vragen over dit evenement stuur een e-mail.

Om nog even op het kantbreien verder te gaan: Zaterdag 21 april komt Dutch knitter Carla Meijsen voor de workshop - Kantbreiwerk uit Estland - Traditionele Haapsalu Shawls!
Deze techniek komt uit Estland, 1 van de favoriete locaties van Carla!

Tijdens de workshop Kantbreiwerk uit Estland leer je specifiek Estlandse manieren van opzetten, kantsteken en afkanten. De constructie van diverse typen Haapsalu shawls wordt uitvoerig uitgelegd. Hierbij laat Carla vele voorbeelden uit haar eigen collectie shawls zien.

Tijdens de workshop breien we een vierkante minishawl waarin al deze technieken voorkomen. De kantrand langs de minishawl wordt op traditionele wijze aangezet. In het middenpaneel proberen we diverse methodes voor het breien van nupps uit.en een aantal typisch Estlandse decoratieve kant uit, waaronder de kruisjes, en de sterrensteek.

Prijs van deze workshop is 75,00. Dit is inclusief 50 gram garen uit onze eigen kudde en koffie, thee en lunch! We starten om 10.30 en het duurt tot 16.30.

Info en aanmelding via e-mail of telefoon +31 (0) 6 10 32 88 04
We hebben dit evenement ook op facebook aangemaakt.

Minimaal aantal deelnemers 10, maximaal 14.MeiWe scheren onze schapen op zondag 20 mei, 1e pinksterdag! Publiek is welkom vanaf 14 uur en het duurt tot ongeveer 17 uur. De schapen worden geschoren door onze vaste scheerder Gary! Vachten kunnen worden gereserveerd en als je wilt kan je de vacht ophalen en kennis maken met de eerste eigenaar:)
In de wijk Nieuwe Molen, een beetje 'ons durp' is die dag gargesale van 9 tot 17 uur. Maak er een dagje uit van:)

Verder is deze middag voor iedereen die zin en tijd heeft om te zien hoe we onze schapen scheren, hoe een vacht van een ooi onder een jasje eruitziet of gewoon omdat het een hele gezellige middag zal worden. Ook de winkel is deze middag uiteraard geopend.
Iedere 2e donderdag van de maand, onze spin- en breiavond. Deze maand op 19 mei (i.v.m. Hemelvaart 1 week verzet). U bent welkom van 19.30 het duurt tot +/_ 22 uur. Interesse? Meld u dan aan via e-mail of facebook. Heeft u vragen over dit evenement stuur een e-mail.

Juni

Iedere 2e donderdag van de maand, onze spin- en breiavond. Deze maand op 14 juni. U bent welkom van 19.30 het duurt tot +/_ 22 uur. Interesse? Meld u dan aan via e-mail of facebook. Heeft u vragen over dit evenement stuur een e-mail.


Juli / Augustus

Tijdens deze maanden geen spin- en breiavonden.

U bent van hart welkom op onze ambachtelijk markt: 18 & 19 augustus!!September

Iedere 2e donderdag van de maand, onze spin- en breiavond. Deze maand op 13 september.

Een nieuwe 'brei'uitdaging onder leiding van Anja Geldof.  Deze keer nemen we het Fair Isle onder de loep. Anja heeft een geweldig patroon geschreven speciaal voor het Ashford McKenzie merino garen. Er is keuze uit het maken van 2 dingen, een kol of een shopper. Bij deelname ontvang je beide patronen, tijdens de workshop kun je een keuze maken wat je wilt maken. Al ben je uiteraard vrij om beiden te maken.

Fair Isle breien is een techniek om kleurig ingebreid breiwerk te maken. Verschillende kleuren worden gebruikt, maar in één toer worden nooit meer dan twee kleuren tegelijk gebruikt.
Het garen waar niet mee gebreid wordt, wordt achterlangs het breiwerk meegenomen. We noemen dit de meelopende draad. Deze meelopende draad maakt dat er twee lagen garen op elkaar liggen. Dit maakt het Fair Isle breiwerk dubbeldik en dus dubbelwarm. Verder brei je Fair Isle breiwerk het liefst in het rond. Je ziet goed wat je doet, want je ziet steeds de goede kant van je werk. Bovendien is de draadspanning overal gelijk, omdat je altijd rechte steken breit.

Tijdens deze workshopreeks leer je naast het breien met meerdere kleuren een vlecht inbreien en juist omdat we alles rechtbreien komt er ook een manier om het breiwerk in te knippen aan de orde! Altijd spannend.

Kennis en kunde vooraf: Kunnen opzetten en afkanten, recht en averecht breien en een kleine beetje ervaring met het lezen van een teltekening is een pré. Verder is deze workshop uitermate geschikt voor beginnende breiers of breiers die de kennis uit willen breiden!

Data altijd op vrijdag ochtend van 10 tot 12 of middag van 13.30 tot 15:30 maximaal aantal deelnemers 10 per dagdeel  
28/09/18
26/10/18
30/11/18
25/01/19
22/02/19
29/03/19


Meer info volgt deze zomer.


Oktober

Iedere 2e donderdag van de maand, onze spin- en breiavond. Deze maand op 11 oktober.

November

Iedere 2e donderdag van de maand, onze spin- en breiavond. Deze maand op 8 november.December

Iedere 2e donderdag van de maand, onze spin- en breiavond. Deze maand op 13 december.


Januari

Iedere 2e donderdag van de maand, onze spin- en breiavond. Deze maand op 10 januari


Februari

Iedere 2e donderdag van de maand, onze spin- en breiavond. Deze maand op 14 februari.


Maart

Iedere 2e donderdag van de maand, onze spin- en breiavond. Deze maand op 14 maart.


April

Iedere 2e donderdag van de maand, onze spin- en breiavond. Deze maand op 11 April.


Mei

Iedere 2e donderdag van de maand, onze spin- en breiavond. Deze maand op 9 mei.


Juni

Iedere 2e donderdag van de maand, onze spin- en breiavond. Deze maand op 13 juni.Activiteiten


Spingroep Zeeuws Vlaanderen "wereldwied"
Sinds 2005 zijn we een hecht groepje. De internationale spingroep in Zeeuws Vlaanderen. Opgezet om te zien of er meer mensen zijn die deze hobby zouden willen uitoefenen. Jawel, ze bestaan…..
Zeeuwen, Belgen, Ollanders, Duitsers en een Noor!!! Hoewel die laatste helaas is teruggekeerd naar eigen land blijft ze toch steeds behoren tot. Via mail en spontane brei/spinavonden omdat ze in de buurt is, maar wellicht ook als uitvals basis want waarom niet een spontaan spinweekend in Noorwegen!!
Inmiddels zijn we allen redelijk gevorderd in onze hobby. Begonnen we, met zijn allen, op een oudere Louët, nu zijn de wieletjes modern en nieuw. De garens die worden geproduceerd zijn luxe en sjiek. We spenderen geen tijd aan vachten waar we niet in geloven. Alhoewel de geloven hierin zeer divers zijn;)Zeeland telt inmiddels verschillende spin en breigroepen.

Wie zin heeft in een avondje spinnen en of breien kan op menig 'eiland' slagen. Op zo'n avond kun je ideeën opdoen en werkstukken worden bewonderen. Ook nieuwsgierig of spinnen iets voor jou is. Geef je op voor een avond, kijk en luister eens mee.
Spin en breiavond west Zeeuws Vlaanderen iedere 4e maandag van de maand.
Spin en breiavond oost Zeeuws Vlaanderen iedere 2e donderdag van de maand.
Spin en breimiddag Schouwen- Duiveland genaamd "Geen draad teveel" iedere 1e dinsdagmiddag van de maand.
Spin en breiavond Walcheren- Beveland iedere 3e woensdag van de maand.

Voor info: e-mail ons.Leren spinnen of hevelriet weven?
Voor beginners lessen spinnen en hevelriet weven kunt u bij ons terecht. Heeft u nog geen spinnewiel of hevelriet getouw dan kunt u dat van ons gebruiken. Deze workshop bestaat uit 3 lessen met een tussenpose van ongeveer 2 weken. Tussen deze lessen door kunt u het wiel of getouw meenemen naar huis om het huiswerk te maken. Wij vragen hiervoor een borg van 100,00. Deze ontvangt u na de cursus en teruggave van het wiel of getouw retour. De cursus voor deze 3 lessen van ongeveer 2 uur kost inclusief materiaal 100,00. Lessen vinden plaats in ons prachtige atelier!! Data worden met u persoonlijk afgesproken, normaal gezien op vrijdagochtend of middag.
Informeer via e-mail naar de mogelijkheden of bel 00 31 (0)6 10 32 88 04        

Zoekt u een leuke workshop of les in breien, spinnen, vilten, verven of weven en bent u met minimaal 6 personen dan kunnen wij voor u een leuk ochtend, middag of dagprogramma samenstellen. Informeer via e-mail naar de mogelijkheden of bel 00 31 (0)6 10 32 88 04