Agenda


Kijk ook eens op onze facebook pagina


Februari

Deel 2 Workshop 't Zeeuwse snoer: Vrijdagochtend 24 februari van 10 tot 12 uur

Iedere 4e maandag van de maand spin- en breiavond bij Ine in Schoondijke. Deze maand op 27 februari. Info en aanmelding via e-mail.

Maart

Iedere 2e donderdag van de maand spin- en breiavond hier op de boerderij. Deze maand op 9 maart. Aanmelden via e-mail.

In het Zeeuwse visserstruien boek 'Truien bij de Vleet' van Anja Geldof en Stefanie Huibregtse wordt de spie veelvuldig gebruikt. Maar hoe brei je nu een mooie spie!

Vrijdag 24 maart workshop 'spietjes breien' met Anja Geldof:
   - Waarom brei je een spie.
   - Hoe ziet die spie er uit.
   - Zijn er 'regels' voor spietjes breien.

We maken een buideltje waar twee complete spietjes in worden verwerkt. Start om 10 uur en duurt tot 12 uur. Bij voldoende deelnemers splitsen we in een ochtend en een middaggroep. Kosten voor de workshop bedragen 20,00 dit is inclusief breiwol.


Kennis en kunde vóór de workshop:
•        Kunnen opzetten en afkanten
•        Recht en averecht kunnen breien
•        Rond kunnen breien op 4 of 5 breinaalden zonder knop of op rondbreinaald

Zelf meenemen door de deelnemers workshop:
•        4 of 5 (sokken)breinaalden (breinaalden zonder knop) of rondbreinaald 3.5 mm
•        Markeerringen (3 + 1 in een andere kleur)

Info en aanmelding via e-mail

Iedere 4e maandag van de maand spin- en breiavond bij Ine in Schoondijke. Deze maand op 27 maart. Info en aanmelding via e-mail.

April

Iedere 2e donderdag van de maand spin- en breiavond hier op de boerderij. Deze maand op 13 april. Aanmelden via e-mail.

Iedere 4e maandag van de maand spin- en breiavond bij Ine in Schoondijke. Deze maand op 24 april. Info en aanmelding via e-mail.

Grand opening zaterdag 29 april met James Ashford & David Lester uit Nieuw Zeeland!!
Verder inloopworkshops breien en/of spinnen. Meer info volgt!

Mei

Iedere 2e donderdag van de maand spin- en breiavond hier op de boerderij. Deze maand op 11 mei. Aanmelden via e-mail.

We scheren onze schapen op zondag 21 mei! Heeft u een vacht besteld dan kunt u kennismaken met de 1e eigenaar van uw vacht en deze na het scheren direct meenemen. Ook is onze nieuwe winkel die middag geopend!

Iedere 4e maandag van de maand spin- en breiavond bij Ine in Schoondijke. Deze maand op 22 mei. Info en aanmelding via e-mail.

Juni

Iedere 2e donderdag van de maand spin- en breiavond hier op de boerderij. Deze maand op 8 juni. Aanmelden via e-mail.

Iedere 4e maandag van de maand spin- en breiavond bij Ine in Schoondijke. Deze maand op 26 juni. Info en aanmelding via e-mail.

Juli

In juli geen spin- en breiavond


Augustus

Onze 10e ambachtelijke markt vind plaats op 19 en 20 augustus!! Kijk voor meer info op onze speciale pagina.

In augustus geen spin- en breiavond


September

Iedere 2e donderdag van de maand spin- en breiavond hier op de boerderij. Deze maand op 14 september . Aanmelden via e-mail.

Iedere 4e maandag van de maand spin- en breiavond bij Ine in Schoondijke. Deze maand op 25 september. Info en aanmelding via e-mail


Oktober

Iedere 2e donderdag van de maand spin- en breiavond hier op de boerderij. Deze maand op 12 september. Aanmelden via e-mail.

Iedere 4e maandag van de maand spin- en breiavond bij Ine in Schoondijke. Deze maand op 23 september. Info en aanmelding via e-mail


November

Iedere 2e donderdag van de maand spin- en breiavond hier op de boerderij. Deze maand op 9 november. Aanmelden via e-mail.

Iedere 4e maandag van de maand spin- en breiavond bij Ine in Schoondijke. Deze maand op 27 november. Info en aanmelding via e-mail


December

Iedere 2e donderdag van de maand spin- en breiavond hier op de boerderij. Deze maand op 14 december. Aanmelden via e-mail.

Iedere 4e maandag van de maand spin- en breiavond bij Ine in Schoondijke. Deze maand i.v.m. kerst een week eerder en wel op 18 december. Info en aanmelding via e-mail

Activiteiten


Spingroep Zeeuws Vlaanderen "wereldwied"
Sinds 2005 zijn we een hecht groepje. De internationale spingroep in Zeeuws Vlaanderen. Opgezet om te zien of er meer mensen zijn die deze hobby zouden willen uitoefenen. Jawel, ze bestaan…..
Zeeuwen, Belgen, Ollanders, Duitsers en een Noor!!! Hoewel die laatste helaas is teruggekeerd naar eigen land blijft ze toch steeds behoren tot. Via mail en spontane brei/spinavonden omdat ze in de buurt is, maar wellicht ook als uitvals basis want waarom niet een spontaan spinweekend in Noorwegen!!
Inmiddels zijn we allen redelijk gevorderd in onze hobby. Begonnen we, met zijn allen, op een oudere Louët, nu zijn de wieletjes modern en nieuw. De garens die worden geproduceerd zijn luxe en sjiek. We spenderen geen tijd aan vachten waar we niet in geloven. Alhoewel de geloven hierin zeer divers zijn;)Zeeland telt inmiddels verschillende spin en breigroepen.

Wie zin heeft in een avondje spinnen en of breien kan op menig 'eiland' slagen. Op zo'n avond kun je ideeën opdoen en werkstukken worden bewonderen. Ook nieuwsgierig of spinnen iets voor jou is. Geef je op voor een avond, kijk en luister eens mee.
Spin en breiavond west Zeeuws Vlaanderen iedere 4e maandag van de maand.
Spin en breiavond oost Zeeuws Vlaanderen iedere 2e donderdag van de maand.
Spin en breimiddag Schouwen- Duiveland genaamd "Geen draad teveel" iedere 1e dinsdagmiddag van de maand.
Spin en breiavond Walcheren- Beveland iedere 3e woensdag van de maand.

Voor info: e-mail ons.Spinnen leren?
Kunt u niet spinnen maar zou u het wel willen leren of eens proberen om te zien of het iets voor u is?
U kunt bij ons spinnen met schone wol van onze schapen of misschien wilt u wel gewoon mooie moderne vezels spinnen zoals zijde, mohair of alpaca ook de kleur kan worden gekozen, natuurkleuren of geverfd in de mooiste kleuren. Een spinnewiel kan worden gebruikt.
Informeer via e-mail naar de mogelijkheden